Opis
Priprema: Slaninu iseći na podjednake kocke, jer ako nisu iste onda će one manje da se preprže a one veće ostaće sirove.
U šerpu sipati malo vode, dodati isečenu slaninu i pustiti da se prži, ali tokom prženja stalno mešajte. Kad slanina omekša, dodati malo mleka i smanjiti temperaturu. ( čitala sam da neko stavlja i crni luk da ima posebnu aromu, ja nisam ovog puta, ali ću probati sledeći put ).
Kad mast postane bistra a čvarci zlatno smeđi i onako kao da poskakuju, treba skloniti sa vatre da čvarci i mast ne postanu gorki.
Čvarke treba procediti i stisnuti i što ih više istisnemo to će biti hrskaviji. ( ja moje istisnem sa onom spravom sa kojom pravim pire krompir .
Čvarke treba procediti i stisnuti i što ih više istisnemo to će biti hrskaviji. ( ja moje istisnem sa onom spravom sa kojom pravim pire krompir .
Kad se čvarci dobro ohlade ostaviti ih na hladnom mestu.
Pred služenje ih posolite i uz crni ili beli luk je odličan doručak.
Pred služenje ih posolite i uz crni ili beli luk je odličan doručak.
Još nema komentara.